ՀՀ առողջապական և աշխատանքի տեսչական մարմնի ղեկավարի տեղակալ Սուրեն Ամիրյանը և բժշկական օգնության և սպասարկման վերահսկողության վարչության պետ Քրիստինե Աբրահամյանը Վանաձորի ԲԿ-ում սեմինար- իրազեկում են իրականացրել` բժշկական օգնության և սպասարկման վերահսկողության ոլորտի վերաբերյալ։ Միջոցառումն իրականացվել է Տեսչական մարմնի հյուսիսային տարածքային կենտրոնի նախաձեռնությամբ։ Սեմինարին մասնակցել են Լոռու, Շիրակի և Տավուշի մարզերում գտնվող բժշկական կազմակերպությունների տնօրենները։
Մանրամասն ➜ՀՀ առողջապահական և աշխատանքի տեսչական մարմնի աշխատանքային օրենսդրության իրավական վերահսկողության բաժնի պետ Ալվարդ Արշակյանը և աշխատողների առողջության պահպանման և անվտանգության ապահովման վերահսկողության բաժնի մասնագետ Արփինե Չափարյանը մասնակցել են ՀՀ Տարածքային Կառավարման նախարարի տեղակալ Լիլիա Շուշանյանի գլխավորությամբ կայացած աշխատաժողովին։ Միջոցառման ժամանակ քննարկվել է հանքարդյունաբերության ոլորտի առանձնահատկություններից բխող դրույթների ընդգծմամբ աշխատանքային օրենսդրությանը չհակասող աշխատանքային պայմանագրերի օրինակելի ձևի մշակման համար իրականացված հետազոտության և դրա հիման վրա մշակված աշխատանքային պայմանագրի օրինակելի ձևի նախագիծը։ Աշխատաժողովին մասնակցել են ՄԱԶԾ Եվրոպայի և ԱՊՀ երկրների գրասենյակի և ՄԱԶԾ հայաստանյան գրասենյակի շրջակա միջավայրի և կանաչ էկոնոմիկայի հարցերով մասնագետ Գեորգի Արզումանյանը, ADWISE խորհրդատվական ընկերության գործընկեր, խորհրդատու Արա [...]
Մանրամասն ➜Ուշադրություն, աղիքային վարակիչ հիվանդությունների և սննդային թունավորումների հնարավոր առաջացումն ու տարածումը կանխարգելելու նպատակով ՀՀ առողջապահական և աշխատանքի տեսչական մարմինը, որպես բնակչության սանիտարահամաճարակային անվտանգության ապահովման բնագավառում վերահսկողության պատասխանատու կառույց խստորեն հորդորում է պահանել սանիտարահամաճարակային նորմերը։ Հատկապես ամառային շոգ եղանակով պայմանավորված անհրաժեշտ է՝ չգնել անհայտ ծագման, չսահմանված վայրերում, առանց պատշաճ ջերմաստիճանի և հիգիենիկ պայմանների պահպանման վաճառվող սննդամթերք, հատկապես պատրաստի սննդատեսակներ (քաբաբ, խորոված, մսով, սնկով փքաբլիթներ, այսպես կոչված՝ Ղարսի խորոված), կրեմային հրուշակեղեն, լցնովի պաղպաղակ և այլն, հետևել ձեռքերի հիգիենային՝ հաճախակի լվանալ օճառով, միրգ, բանջարեղեն, հատապտուղներ օգտագործելուց առաջ լավ լվանալ հոսող խմելու ջրով, սննդամթերքը պահել փակ տարաներում՝ ճանճերի աղտոտումից զերծ պահելու նպատակով, [...]
Մանրամասն ➜